Весілля в стилі рококо

Дивовижне, чарівне, незабутнє - кому з молодят не хотілося б, щоб ці епітети ставилися до їх весільної церемонії? Щоб і роки потому гості із задоволенням згадували подробиці весільного дійства, а саме подружжя, вже в оточенні підростаючих дітей, знову і знову переглядали відеозапис або колажі в весільному фотоальбомі. Весілля в стилі рококо - ось кращий рецепт для тих, хто хоче перенестися на один день в VIII століття: в атмосферу свята, розкоші і безтурботності.

Щоб точно потрапити “в тон” епохи, нареченій варто зробити короткий історичний екскурс: помилуватися музейними колекціями костюмів, переглянути фільм «Марія-Антуанетта», з особливою увагою вивчаючи пінно-мереживні сукні і химерні зачіски. Це допоможе осягнути маленькі секрети: як поводитися з віялом, приколоти камею, легко і невимушено рухатися в плаття з криноліном. Про решту деталей подбають організатори торжества. Для відтворення автентичного інтер'єру будуть потрібні:

гобелени з картинами полювання або куртуазними сценами;
безліч дзеркал;
масивні канделябри;
китайські ширми;
порцеляновий сервіз з рослинним орнаментом;
напудрених перуки;
штучні квіти і пір'я - як доповнення до вбрання.

Життя в рожевому кольорі

Ідеальне місце проведення весілля - старовинний зал палацу, камінний зал садиби, люксовий ресторан, витриманий у відповідному стилі. Колористична гама весільних декорацій, нарядів, антуражу передбачає використання пастельних відтінків: ніжно-рожевого, світло-блакитного, а крім того - кольору слонової кістки, крем-брюле та «королівського» золотого. І, звичайно, використовується море квітів: композиції в вишуканих вазах, квіткові гірлянди, бутоньєрки, маленькі букетики, приколені до корсаж дамських суконь.

Солодкі мрії

Меню для святкової вечері вибирають витончене і легке - французька кухня рясніє такими стравами. Родзинкою застілля можуть стати екзотичні салати, подані на великих плоских раковинах, які відливають перламутром. Особлива увага приділяється десертному столу, на якому повинні бути ніжні бісквіти зі збитими вершками, вишукані цукерки, марципани, шампанське, фрукти. Головною прикрасою столу стає торт - повітряний, увінчаний кремовими трояндами, живими квітами, декоративними свічками.

Наречена: вся така повітряна ...

На будь-якому весіллі найкрасивішими бувають наречені - адже це насамперед їхнє свято. Весільна сукня в стилі рококо перетворює кожну наречену в Афродіту: вона ніби народжується з піни мережив пишної спідниці-панье. При ходьбі або в танці така спідниця колишеться, відкриваючи витончені туфельки. Красу шиї підкреслить перлове намисто, а висока зачіска, прикрашена пір'ям, квітами, стрічками, сама по собі - витвір перукарського мистецтва. Важлива деталь для створення образу - «ляльковий» макіяж, для чого використовується дуже світла пудра, чорна підводка для очей, рум'яна і яскрава помада.

Поряд з такою красунею, немов готової подолати закон земного тяжіння, наречений виглядає особливо мужньо в класичному костюмі або у фраку. Подружки нареченої в сукнях кольору шампань або м'ятного відтінку, будуть оточувати її як казкові квіткові феї. Важливо попередити гостей заздалегідь про свій задум, щоб у них був час вивчити хоча б кілька фігур старовинного менуету або гавоту. Якщо очікується велика кількість гостей, як розважальної програми доречний бал-маскарад, вистава в стилі комедії дель арте, вечірній банкет на повітрі, що супроводжується феєрверками. Коли запрошуються тільки найближчі - церемонія може бути камерною, стилізованою під музичний салон.

Приємні дрібниці

Головні риси стилю рококо - витонченість, розкіш і навіть помпезність. Щоб витримати їх навіть в дрібницях - варто уважно підійти до оформлення весільних запрошень. Сонет, епіграма, жартівливе послання, написані каліграфічним шрифтом, відразу поставлять потрібний тон і повідомлять гостям, що свято планується неординарне. Саме про таке весілля в глибині душі мріє кожна наречена, а для нареченого головне - щоб кохана була щаслива.