Шлюб за добу

Молоді, які бажають швидко розписатися, повинні знати про таку послугу, як «шлюб за добу». По суті, це стандартна процедура одруження, тільки швидше і трохи дорожче. Одним з міст, який першим почав надавати таку послугу, був Львів, так що сьогодні в цьому місті можна розписатися за добу без проблем.

Нижче ми розповімо - що для цього потрібно, і скільки на практиці займає часу укласти шлюб за добу у Львові.

Процедура

Коли пара подає документи в обласний РАЦС (саме туди варто йти), співробітник держструктури повинен подати запит з місцевого органу реєстрації громадян, інформацію про молодят. Тобто, з'ясувати, чи не перебуває хтось із заявників в зареєстрованому шлюбі. Як тільки приходить відповідна відповідь, можна розписуватися.

Процедура буде складніша тільки з іноземцями. В такому випадку необхідно відправити запит в міграційну службу, і перевірити, чи легально перебуває особа в Україні. Така перевірка може тривати навіть і 2 тижні.

Документи

Список документів, який молодим необхідно мати при собі, незмінний:

• паспорт;
• свідоцтво про припинення попереднього шлюбу, або інший документ, на підставі якого була розірвано союз;
• рішання суду про надання дозволу для реєстрації шлюбу неповнолітніх;
• довідка, що іноземець не має іншої сім'ї на батьківщині.

Документи які подає іноземець повинні бути перекладені, легалізовані та посвідчені нотаріусом.

Юридична підтримка

Українці повинні розуміти, що на практиці бюрократична машина видає безліч помилок, так що перед тим, як скористатися розглянутою послугою, не зайве буде проконсультуватися з юристами.

У випадку з іноземцями юридична допомога просто необхідна, бо без цього ні про яку розпису за добу не може бути й мови - відповідь від міграційної служби можна чекати і тиждень.

Юристи нашої компанії подбають про максимально комфортному і швидкому одруження, зробивши для цього наступне:

• консультація щодо експрес-весілля;
•збір документів;
• супровід клієнтів в ЗАГС;
• прискорення процедури.

Крім цього, наші фахівці допоможуть іноземцю отримати посвідку на проживання по шлюбу, а через 2 роки - і громадянство України.